Vitaalvoetreflex voor een beter leven.
        A personal touch


        

TuiNa massage

TuiNa massages
TuiNa kan worden gebruikt voor ontspanning, maar tevens voor het behandelen van een grote verscheidenheid aan medische klachten. Daarom wordt TuiNa ook wel omschreven als Chinese Medische Massage. Evenals een voetreflexbehandeling kan een TuiNa massage deel uitmaken van een behandeling.

TuiNa en Acupressuur
TuiNa vindt zijn oorsprong in China en maakt gebruik van een grote variatie aan massagetechnieken en kan gebruikt worden wanneer er in het lichaam een stagnatie is. TuiNa wordt tevens gegeven voor het beďnvloeden van de
basisenergie Qi van een persoon teneinde gezondheid te behouden. Qi is een begrip dat hier in het westen meestal omschreven wordt als vitale energie of levenskracht.

Behandelingsprincipes
TuiNa therapie maakt gebruik van manuele technieken om energetische disharmonieën, die ziekte tot gevolg hebben, te behandelen. Dit bereikt de TuiNa therapeut door:
- het verwijderen van de obstructies in de energiestroom Qi in het gehele lichaam.
- het bevorderen van de toename van de circulatie van Qi en bloed.
- herstel van gewrichtsklachten en het mobiliseren van de gewrichten.
- verbeteren van de functies van de interne organen.
- reguleren van het zenuwweefsel.

Het behandelen van meridianen
Een meridiaan is een energiebaan die o.a. een orgaan van energie voorziet.
Er liggen acupunctuurpunten op en er stroomt Qi en bloed doorheen. Daar waar ze de diepte ingaan noemt men de interne takken. Deze voeden de delen van het lichaam waar ze naar toe gaan.

Door de meridianen stroomt o.a. de Ying Qi die het interne lichaam sterk maakt.
Oorspronkelijk kon deze energie vrij door ons heen stromen, maar doordat wij emotionele wezens zijn en er in de loop van ons leven allerlei blokkades optreden, is het
vermogen om de energie te kunnen laten stromen en ontvangen sterk verminderd.
Door deze massage te combineren met een Reiki behandeling onstaat een totaalbehandeling.

Manuele technieken
Een TuiNa therapeut beschikt over een groot aantal verschillende technieken.
Hiermee is het mogelijk, o.a. verklevingen op te heffen, spieren en pezen te ontspannen, meridianen te déblokkeren, het bloed te stimuleren, de Qi circulatie te herstellen en bevorderen en de functies van organen, ingewanden en zenuwstelsel te reguleren.

TuiNa is geschikt voor volwassenen, ouderen en kinderen en kan behalve therapeutisch ook preventief toegepast worden. TuiNa is bijzonder geschikt voor kinderen en voor mensen met een zwak gestel. Ook kan het toegepast worden in plaats van acupunctuur,
bij angst voor naalden. TuiNa kan heel goed samengaan met andere Chinese en/of westerse therapievormen, als zijnde één van de aspecten van een volledige behandelingsstrategie.

De behandeling
Een gemiddelde behandeling duurt ong. 30- 50 minuten.
Hoe vaak u wordt behandeld hangt af van uw klacht.
Ontspanning staat voorop en daarom bepaalt u zelf hoe u gekleed gaat tijdens de behandeling. U kunt deze behandeling bijvoorbeeld gekleed gaan in dunne lange broek met een t-shirt of dunne lange broek met voor vrouwen uw bh aan, of alleen in uw slip,
wat u prettiger vindt.

Vitaalvoetreflex © Copyright 2012